![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Natrafiłem na problem, który rozwiązałem, lecz nie rozumiem skąd jego obecność. Chciałbym wiedzieć gdzie popełniłem błąd, aby w przyszłości uniknąć jego wystąpienia. Dlatego tu przybyłem.
Chciałem zrobić pole <select>, w którym do wyboru byłoby 'pl' i 'en', które odpowiadają za język obecnie wyświetlanych wpisów. Domyślnie jedna z tych opcji jest wybrana. Ma to działać tak, że po wybraniu drugiej opcji z rozwijanej listy, automatycznie ładują się wpisy w tym drugim języku. Zastosowałem zdarzenie onChange. Kod selecta: Kod oskryptowania:
Resztę kodu pominąłem, ponieważ nie ma znaczenia. Takie coś nie działa. Funkcja reload_page uruchamia się raz i to przy załadowaniu strony. Potem zmiana języka w <select> nie daje żadnych rezultatów, nic się nie dzieje. Działa za to, gdy usunę linijkę: Kod langselect.onChange=reload_page(langselect.selectedIndex); i wrzucę owe onChange do kodu html w <select>, aby wygladało tak: Jaki jest błąd w tym moim pierwszym rozumowaniu? Czemu to nie działało? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:57 |