![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest sobie lista miejsc od 40 do 1. Za pierwsze 15 miejsc jest przyznawana punktacja. 15 miejsce - 1 pkt, 14 - 2, 13 - 3, ... 2 - 14 pkt, 1 - 15 pkt, jak teraz to pokazać kto ma ile punktów za miejsce, zastosować if czy jakoś prościej to można by zrobić?
-------------------- Artur
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
yyyy.... czyżby na matematykę się nie chodziło?
$pkt = 16-$miejsce; I już -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli miejsc jest 40 a punktowane pierwsze 15 to dokładniej:
![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to skoro już się czepiamy szczegółów, to czemu liczysz dwa razy to samo?
$pkt = $miejsce <= 15 ? 16 - $miejsce : 0; ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj tam oj tam ;P wiadomo o co chodzi - z lenistwa
![]()
bez zbędnych komplikacji ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
$pkt = 16 - $miejsce;
if($pkt < 0) $pkt = 0; Widzisz, ja na początku tego nie podałem, gdyż liczyłem na inteligencję odbiorcy, który to już ten banalny kawałek kodu ewentualnie doda sobie sam. No ale widzę, ty nie wierzysz w inteligencję użytkowników tego forum.... Jesteś bardzo niemiły ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czemu od razu niemiły
![]() ![]() ![]() Ten post edytował Sephirus 13.09.2012, 09:39:19 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]()
|
|
Ok, a więc twoje podejście jest mało edukacyjne nastawione głównie na czepialstwo, chęć zdobycia punkcika, wykiwanie urzędu skarbowego oraz obrabowanie 3 banków
![]() *dobra, koniec żartów ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
"Only God can judge me"
![]() Punkciki (z tego co mi wiadomo) nic nie dają - chyba że o czymś nie wiem... Więc po co je zbierać? Mi tam na nich nie zależy - nigdy się o nie nie upominam a wręcz przeciwnie. Więc niestety pudło pod tym kątem - czepialstwo - tu się zgadzam niestety ![]() ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje, wprawdzie wpadłem już po 1 odpowiedzi nospor, ale obaj dostajecie punkciki
![]() Działa idealnie jeśli ustawie odliczanie od 1 miejsca do 30, tyle że zapomniałem dodać że u mnie jest ustawione odwrotnie. od 30 do 1 i tu już 30 daje 15 pkt, gubi miejsce z 14 punktami, 13 miejsce ma 1 punkt, 12 miejsce 2 pkt, .... 2 miejsce 12 pkt, 1 miejsce 13 pkt. I nie wiem brakuje mi pomysłu jak to poprawić aby zliczało oki ![]()
Ten post edytował @rtur 14.09.2012, 05:43:27 -------------------- Artur
|
|
|
![]()
|
|
No ale to znowu jest banalna matematyka.....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:13 |