![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chce żeby www.test.pl/test był przekierowywany na test.html (przykłąd) jednak takie coś mi nie działa co robię źle ?
Cytat Options FollowSymLinks
RewriteEngine On RewriteRule ^/test$ test.html [L] Ten post edytował spec8320 12.09.2012, 11:25:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
^/test$ to to co chcesz otrzymać a test.html to link do przepisania. Zrób odwrotnie.
Ten post edytował b4rt3kk 12.09.2012, 11:27:07 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmieniłem i dalej jest coś nie tak albo ja coś źle robię ... wpisuje w przeglądarce
www.test.pl/test i w teorii powinno mnie przekierować na test.html ale nie działa mam błąd że nei ma takiego pliku (gdzie jest) Cytat Not Found The requested URL /test was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. tak samo jak wpiszę www.test.pl/test.html nie przekierowuje na www.test.pl/test (znaczy nie pokazuje tego w pasku) Cytat Not Found
The requested URL /test was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Ten post edytował spec8320 12.09.2012, 11:32:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak samo jak wpiszę www.test.pl/test.html nie przekierowuje na www.test.pl/test (znaczy nie pokazuje tego w pasku) nie pamietam dokładnie ale reguła [L] powoduje, że adres się nie zmienia w pasku przeglądarki, chyba [R] jest od tego -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
[L] powoduje zaprzestanie przetwarzania kolejnych reguł.
Cytat chyba [R] jest od tego Tak. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak samo jak wpiszę www.test.pl/test.html nie przekierowuje na www.test.pl/test To w końcu z czego na co chcesz przekierować? Strona test.html MUSI fizycznie istnieć na serwerze i wpisanie www.test.pl/test.html MUSI skutkować jej otworzeniem. 1. Który plik istnieje na serwerze? Podaj przykładową ścieżkę 2. Wpisując jaką ścieżkę chcesz by się otwierał wyżej wymieniony? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:05 |