![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam mały problem z tabelą. Otóż chcę, by wyświetlało po 5 obrazków w linii. Wszystkich rekordów jest 254. Mam gdzieś błąd w kodzie, lecz nie wiem, gdzie... Obecnie wyświetla, co prawda, po pięć obrazków, lecz obrazki te się powtarzają kilkunastokrotnie, zanim pojawi się kolejny obrazek...
Bardzo proszę ... pomóżcie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co te akrobacje ? Co to za wartość jest to 0.4 ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rand jest wartością losową, z tego, co kojarzę...
Ja w zapytaniu mam ORDER BY id DESC, więc to nie to. Nie wiem, jak umieścić kod, który podałeś... Wywala błąd jak chcę zamienić... Cytat(peter13135) Co to za wartość jest to 0.4 ? Wziąłem to z innego tematu - http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t147071.html Task, czy inaczej - problem pozostał... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki mój mały skrypt do rysowania tabel:
do tego css:
gdzie $tableFields to zwyczajna tabelka o postaci:
a $headers to numery rzędów, które powinny być nagłówkami. |
|
|
![]()
|
|
peter13135... b4rt3kk - chłopaki - nie jarzę... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Który w końcu kod pasuje do mojego? Ja wiem, że obydwa są ok, ale co jeden daję, to babole wychodzą... Pomóżcie pliiisss... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rand jest wartością losową, z tego, co kojarzę... Ja w zapytaniu mam ORDER BY id DESC, więc to nie to. Nie wiem, jak umieścić kod, który podałeś... Wywala błąd jak chcę zamienić... Wziąłem to z innego tematu - http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t147071.html Task, czy inaczej - problem pozostał... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ojej, ja pokazałem Ci tylko jak wygenerowac tabelke z 5 kolumnami. Zamiast rand, mogłem dać jakąkolwiek stałą, albo $i - to nie ma znaczenia. Zamiast mojej pętli (while $i<100 ) dajesz swoją (while $row = mysql_fetch... ) i zamiat rand dajesz swoje dane które chcesz w tm polu wyświetlić. |
|
|
![]()
|
|
peter13135, zmieniłem kod, na wzór, który podałeś. Obecnie wygląda on tak :
Niestety, ale problem pozostał. Niby wyświetla (jak poprzednio, bez poprawek) po 5 zdjęć w wierszu, ale znów jest tak, że jeden obrazek jest powtarzany jakieś 100 razy... Gdzieś mam błąd w pętli, ale nie wiem gdzie... Bardzo proszę o pomoc... Ten post edytował roobik 13.09.2012, 14:47:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@peter13135 podał Ci prawie dobre rozwiązanie. Trzeba tylko wprowadzić niewielkie poprawki, aby nie wyświetlać wiersza bez komórek oraz aby w ostatnim wierszu było 5 komórek
|
|
|
![]()
|
|
Niestety, ale podany przez Ciebie również nie rozwiązał tego problemu - nadal gdzieś jest błąd w pętli: owszem, wyświetla po 5 obrazków w linii, ale przez dwadzieścia-parę linii powtarzany jest ten sam obrazek, dopiero potem następny, który jest wyświetlany też przez następnych dwadzieścia-parę linii... i tak w kółko. Każdy obrazek powtarzany jest ze 100 razy, zanim wyświetlony jest następny, który znowu jest powtarzany ze 100 razy... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Już sam nie wiem... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czasem tak? skąd to $r w ogóle? Nie rozumiem za bardzo tego kodu. |
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wrrrrrróć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zarówno peter1315, jak i BaN podali prawidłowe rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Problem był jednak u mnie - okazało się, że jeszcze mam jedną pętlę, która była znacznie wcześniej... Wystarczyło w kodzie zmienić zmienną $r... Dziękuję Wam bardzo! Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:23 |