![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
od rana siedzę przy tym, ale niestety siedzę w czarnej... a w google nie znalazłem nawet podobnego problemu aby zaczęrpnąć jakichś wskazówek, sytuacja wygląda następująco, mam pewną pętlę z jakąś ilością liczb i liter dajmy na to Array $a chcę aby każde z tych oznaczeń z pętli został dodany do każdej frazy z innej pętli, robiłem to więc w ten sposób:
dotąd wszystko gra, ale mam też jeszcze jedną pętlę, dajmy na to Array $b o powiedzmy takiej zawartości:
chciałbym to wszystko dodać do bazy w ten sposób aby oczywiście każdy rekord z $marka odpowiadał temu z $model, bo oczywiście ich ilość jest taka sama w każdej pętli, w jaki sposób mógłbym to zrobić? domyślam się że muszę wykonać kolejne foreach, problemem jest tylko zmienna $i która jest dopisywana do elementów z pierwszego foreach Ten post edytował Aquarius 11.09.2012, 13:34:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 8 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie prościej użyć pętli while i w tej pętli łaczyć ze sobą elementy tych dwóch tablic a później je zapisywac?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 8 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1) While jest szybsze od fora
2) Sprawdzanie rozmiaru tablicy z każdym powtórzeniem pętli jest niewydajne 3) Cytat mozesz jeszcze przed tym sprawdzac czy na pewno obie tablice maja tyle samo elementow Algorytm jest błędny...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:36 |