![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem mega zielony, ale pomału ogarniam temat. Postawiłem forum w phpbb3, wstawiłem dość ciekawy i popularny styl: Absolution. Charakteryzuje się on "pustą przestrzenią" po bokach stylu. Pomyślałem iż jakiś html wstawiłbym tam za pomocą pozycjonowania absolutnego np. ( jakieś dodatkowe menu czy coś). No właśnie i tu jest problem, w jakim pliku najbezpieczniej i skutecznie wstawić ten kod? Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 10 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla bezpieczeństwa i efektywności nie ma to raczej znaczenia w jakim pliku taki kod wstawisz. Ważne by ten plik był wszędzie wykorzystywany.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 10 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest tam nagłówek strony, a skoro będziesz używał i tak absolute, to czemu nie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No a jeśli nie tylko absolute? to gdzie najlepiej html wstawiać ? Gdzie będzie on najbardziej efektywny? No a może wstawić tam jakiś (jaki?) odnośnik do nowego pliku html - css (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Poczytaj o include();
Po co Ci nowy plik css? Możesz dopisać coś do istniejących w stylu forum. Jeżeli koniecznie chcesz dodatkowy plik css, to znajdujesz miejsce gdzie się odwołuje do styli Twój motyw forum i tam dopisujesz odwołanie do Twojego pliku css. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:26 |