![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Wspomniałem już raz o tym CRM w innym temacie, mimo to postanowiłem stworzyć temat z wątpliwą nadzieją, że ktoś mi pomoże. Od października zaczynam pracę z tym oprogramowaniem i doradzono mi, abym się z tym trochę zapoznał - z przeznaczeniem, działaniem i ... kodem. Mam zajmować się wdrażaniem i rozwijaniem tego CRMa. Czytałem dokumentacje, jakieś manuale (wszystko po angielsku, postanowiłem brać prywatne lekcje angielskiego z tego powodu) i niewiele się dowiedziałem. Chciałbym się dowiedzieć czego się da o tym CRMie, np: - Które pliki są przeznaczone do edycji? - W jakich katalogach można tworzyć własne pluginy, moduły itp. - Czy Sugar jest powiązany z jakimiś ORMami? Czy można dodać Doctrina? (jeśli nie ma to na pewno się da, pytanie tylko jak można byłoby to zrobić) A może ktoś potrafi opisać przeznaczenie Sugara? (mimo iż wydaje mi się, że już je znam to chciałbym poznać opinie innych). Pozdrawiam. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj sobie oficjalny Podręcznik dewelopera, tam masz strukturę katalogów, jak tworzyć moduły i wiele więcej. Potem zobacz popularne tutoriale, a co do ORM, to wersja CE nie posiada żadnego, ajkedynie korzysta z własnego DBManagera.
Przeznaczenie to oczywiście obsługa relacji z klientami, zamówienia, faktury, magazyn i wiele więcej. -------------------- Juvenia Kraków Rugby Klub
Pobierz Google Chrome! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:49 |