![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
J/W czytałem w necie ale nic nie działa. Wygląda to tak, że mam jeden centrallny plik js, który wyglada tak:
Formularz jest podczepiony do zdarzenia change i zaczytywany jako data z php, chodzi mi o to aby zaczytywał się z tinymce
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale loader() wypdałoby odpalać po załadowaniu formularza a nie przed.... Weź poprawkę na to, że ajax jest asynchroniczny.
Czyli loader masz odpalić na końcu funkcji ajaxSuccess() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor chodzi o to żeby odpalać loader() w ajaxSuccess tak jak pod sspodem ? Jeśli tak to próbowałem i nie działa. loader() jest odpalany w document.ready po to żeby załadować tinymce normalnie
function ajaxSuccess(data){ //..kod loader(); } Może komuś się przyda rowzwiązanie. Ja korzystam z TinyMCE + jQuery w aplikacji na Zend Framework 1. TinyMCE globalnie uaktywniamy nie dla wszystkich textarea tylko dla tych z określoną klasą /id w ten sposób: $('textarea#description').tinymce({ //kod }); 2. W pliku na serwerze, którego wywołujemy ajaxem zmienamy id dla textarea na zendzie robię to tak:
3. W funkcji obsługującej dane zwrócone z serwera wywołujemy na samym końcu kiedy formularz będzie już dodoany do DOM ponownie : $('textarea#description_ajax').tinymce({ //kod }); i cieszymy się TinyMCE hulającym na ajaxie ![]() nospor daje zasłużonego plusa bo twoja odpowiedź naprowadziła mnie na to rozwiązanie Ten post edytował amii 8.09.2012, 12:36:20 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:00 |