![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
witam koleżanki i kolegów. Mam takie pytanie, kiedy np. wrzucam stronkę www do polubienia na fb , to jako obraz tej stronki wywala mi bodaj trzeci .png jaki jest na stronie. W moim przypadku miniaturka flagi francuskiej. Niefajnie. Jak wpłynąć na ten obraz (oczywiście nie zmieniając rysunków) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z góry dzięki za pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zajrzyj do dokumentacji fb bo masz tam napisane co należy zrobić by fb do ulubionych brał zdjęcie jakie ty chcesz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od razu mówię że facebook cachuje miniatury dla stron także jak ją potem zmienisz i nie będzie widać efektów to spróbuj wkleić jakiś inny link np. do podstrony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy tutaj nie chodzi o użycie odpowiednich meta property? np. <meta property="og:image" content="http://www.example.com/image.png" /> ?
Więcej znajdziesz tutaj https://developers.facebook.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy @nospor nie napisał właśnie, żeby szukał w dokumentacji facebooka, do której link podałeś? chyba ręka mu nie uschnie jak sam wklepie pytanie do googla, nie uczmy ludzi że dostaną wszystko od razu na tacy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc panowie. Znalazłem co potrzeba i kolega Paweł ma rację z tym 'cachuje'. tak właśnie się dzieje. pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 19:36 |