![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś kolega napisał galerię zdjęć z której korzystałem do dość niedawna. Z racji tego, że gotowiec i wydawało mi się, że wiem jak działa to z niej korzystałem. Jednak dziś ku mojemu zaskoczeniu znowu Notice'y zaczęły wyskakiwać. I teraz moje pytanie. Co w ogóle oznacza Notice: Use of undefined constant - assumed ? Nie bardzo mogę zrozumieć to co jest na php.net. Jakby ktoś podał mi wytyczne jak ma wyglądać poprawka tego to z góry dziękuję. Oczywiście nie całość tylko kawałek bo eleminacja kolejnych błędów będzie analogiczna.
![]() Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 50 Notice: Use of undefined constant error - assumed 'error' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 50 Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 56 Notice: Use of undefined constant tmp_name - assumed 'tmp_name' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 56 Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 61 Notice: Use of undefined constant error - assumed 'error' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 61 Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 68 Notice: Use of undefined constant type - assumed 'type' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 68 Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 69 Notice: Use of undefined constant type - assumed 'type' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 69 Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 73 Notice: Use of undefined constant tmp_name - assumed 'tmp_name' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 73 Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 84 Notice: Use of undefined constant name - assumed 'name' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 84 Notice: Undefined index: file in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 86 Notice: Use of undefined constant plik - assumed 'plik' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 100 Notice: Use of undefined constant tmp_name - assumed 'tmp_name' in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 100
Ten post edytował bigbadcompany 6.09.2012, 21:24:28 -------------------- mess with the best die like the rest !
bardzo fajne remixy utworów na www.remixownia.pl desperacko śmieszny portal o jakże kreatywnej nazwie www.chybaty.eu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Powiem tylko tyle, że klucz i 'klucz' to dwie różne rzeczy. Bez ujęcia w apostrofy mamy do czynienia ze stałą, która powinna być gdzieś zdefiniowana w kodzie. Tu tego nie ma, więc PHP "zgaduje", iż w tym kontekście chodzi o nazwę klucza, ale sypie uwagą, że to robi. Musisz po prostu ująć klucze w apostrofy i notice'y znikną. Szkoda tylko, że 2 lata od rejestraci tak podstawowych rzeczy nie umiesz samodzielnie rozwiązać.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hah dzięki
![]() Miałem sobie odpuścić ale chciałbym to dokończyć. ![]() Został mi ostatni błąd mianowicie Notice: Undefined index: file in C:\xampp\htdocs\admin\inc\fotki.inc.php on line 86 odnosi się do liniki poniżej występuje po dodaniu zdjęcia. Nie bardzo wiem która zmianna jest niezdefiniowana. -------------------- mess with the best die like the rest !
bardzo fajne remixy utworów na www.remixownia.pl desperacko śmieszny portal o jakże kreatywnej nazwie www.chybaty.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież masz napisane jak wół:
indeks 'file' nie istnieje. Jak możesz nie wiedzieć co jest niezdefiniowane, skoro jak wół masz napisane co.... Masz: $_FILES[ 'file' ] I php ci wyraźnie mówi, że 'file' nie istnieje. Teraz rusz głową i zobacz co do tej pory wyciągałeś z $_FILES. Bo ani razu nie był to 'file' -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam faktycznie. nie file tylko plik
-------------------- mess with the best die like the rest !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:31 |