![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebowałbym zintegrować jakieś darmowe forum ze stroną napisaną w php najlepiej tak, żeby do forum można było zalogować się korzystając z zarejestrowanych użytkowników już w bazie. Możecie polecić jakieś forum pod to oraz jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Punbb albo phpbb. Oba fora trzymasz w tej samej bazie danych. Aby zalogować użytkownika na forum musisz utworzyć zazwyczaj dwie sesje (jedną dla wortalu a drugą dla forum). Do tego celu możesz przenieść wszystkie funkcje do swojego oprogramowania (co zazwyczaj jest ciężkie) albo dać include plików głownych forum i skorzystać z gotowych klas do tego celu. Na phpclasess znajdziesz gotowe mosty (trzeba tylko skonfigurować).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co rozumiesz przez "darmowe forum"? Bezpłatny skrypt? Jeśli tak, to PHPBB3, w którym prosto dokonać taką integrację. Jeśli myślisz o darmowym hostingu z preinstalownym skryptem forum, w którym nie masz dostępu do plików skryptu to raczej jest niewykonalne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o darmowy skrypt forum, który po prostu wrzucę pod swoją stronę. Zawsze mogę postawić skrypt, który będzie wymagał rejestracji podwójnej, na forum i stronie ale to trochę głupie rozwiązanie... Jeszcze nigdy nie integrowałem forum ze stroną pisaną ręcznie więc nie wiem jak się za to zabrać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj tę lekturę. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam PHPBB3. Użyj całego skryptu logowania z forum w swoim portalu. Proste, wygodne.
|
|
|
![]()
|
|
Polecam PHPBB3. Użyj całego skryptu logowania z forum w swoim portalu. Proste, wygodne. A masz gdzieś jakiś przykład jak użyć skryptu logowania z forum, tak żeby użytkownikowi wyświetlała się zawartość strony oraz forum? Nie umiem sobie wyobrazić jak miałoby to działać. |
|
|
![]()
|
|
Gdzieś była jakaś dokumentacja na ten temat, ale wystarczy przecież użyć Google. Przykład
|
|
|
![]()
|
|
A nie wystarczyłoby po prostu w skrypcie logowania forum ustawić sobie przy prawidłowym zalogowaniu:
i na stronach, które ja zrobiłem tylko sprawdzać sesję, używając:
To chyba najłatwiejsze rozwiązanie, bo to co mi wysłałeś to w sumie nie kumam jak zastosować w praktyce i na jaką stronę wrzucić do nagłówka... |
|
|
![]()
|
|
Rób jak uważasz, nikt Ci nie da gotowego rozwiązania które będzie idealnie pasować do twoich potrzeb.
|
|
|
![]()
|
|
Jasne, natomiast bardziej chodziło mi oto czy to co napisałem ma sens i będzie bezpieczne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Swoją drogą to dzięki za odpowiedzi i pomoc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował ŁukaszŁ. 6.09.2012, 22:20:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:30 |