Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Kopiowanie contentu z innych stron
Watt

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie,

Czy kopiowanie treści z inych for z podaniem źródła może być przyczyną prawnych nieprzyjemności? Mam forum, w którym napisałem automat dla ludzi, który daje im punkty za artykuły, ponadto jeżeli art jest skopiowany "wymuszam" na userach pisywanie źródła (samej domeny np. forum.php.pl, peb.pl, wiaderko.com itd itd). Czy to jest (ze strony prawnej) okej czy może powinienem przedsięwziąć jakieś dodatkowe środki?

Ten post edytował erix 6.09.2012, 16:22:37
Powód edycji: [erix]: przeniosłem
Go to the top of the page
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Z tego, co pamiętam, to zgodnie z prawem możesz wykorzystać wyłącznie fragment. Całość już nie.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
llukasz

-----

Cytat(Watt @ 6.09.2012, 15:29:01 ) *
Witam serdecznie,

Czy kopiowanie treści z inych for z podaniem źródła może być przyczyną prawnych nieprzyjemności? Mam forum, w którym napisałem automat dla ludzi, który daje im punkty za artykuły, ponadto jeżeli art jest skopiowany "wymuszam" na userach pisywanie źródła (samej domeny np. forum.php.pl, peb.pl, wiaderko.com itd itd). Czy to jest (ze strony prawnej) okej czy może powinienem przedsięwziąć jakieś dodatkowe środki?

Napisz na forumprawne tam odpowiedzą Ci profesjonalnie smile.gif
+Quote Post
zakręcony

-----

Najlepiej jak masz zgodę autora na powielanie treści inaczej możesz mieć problemy.

--------------------
Rachunkowość w biurze we Wrocławiu: biuro rachunkowe wrocław, miejca parkingowe przy Okęciu parking Okecie.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:03