![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Czy kopiowanie treści z inych for z podaniem źródła może być przyczyną prawnych nieprzyjemności? Mam forum, w którym napisałem automat dla ludzi, który daje im punkty za artykuły, ponadto jeżeli art jest skopiowany "wymuszam" na userach pisywanie źródła (samej domeny np. forum.php.pl, peb.pl, wiaderko.com itd itd). Czy to jest (ze strony prawnej) okej czy może powinienem przedsięwziąć jakieś dodatkowe środki? Ten post edytował erix 6.09.2012, 16:22:37
Powód edycji: [erix]: przeniosłem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z tego, co pamiętam, to zgodnie z prawem możesz wykorzystać wyłącznie fragment. Całość już nie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, Czy kopiowanie treści z inych for z podaniem źródła może być przyczyną prawnych nieprzyjemności? Mam forum, w którym napisałem automat dla ludzi, który daje im punkty za artykuły, ponadto jeżeli art jest skopiowany "wymuszam" na userach pisywanie źródła (samej domeny np. forum.php.pl, peb.pl, wiaderko.com itd itd). Czy to jest (ze strony prawnej) okej czy może powinienem przedsięwziąć jakieś dodatkowe środki? Napisz na forumprawne tam odpowiedzą Ci profesjonalnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 10 Dołączył: 26.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej jak masz zgodę autora na powielanie treści inaczej możesz mieć problemy.
-------------------- Rachunkowość w biurze we Wrocławiu: biuro rachunkowe wrocław, miejca parkingowe przy Okęciu parking Okecie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:03 |