![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt (poniżej). W formularzu wkleja się cały link z YT. Metodą POST przekazuję to do skryptu który obcina link do postaci "v=youtube_id". Jako że do wyświetlenia potrzeba v/youtube_id zastosowałem str_replace = na /. Problem pojawia się dopiero gdy po youtube_id pojawia się różny ciąg wysyłanych do linku metodą get. Na przykład v=youtube_id(&feature=branded, &feature=related, &feature=endscreen, itd).
I tutaj moje pytanie jak ustawić żeby ciąg po youtube_id podmienić na brak znaku. Rozumiem że przy użyciu str_replace ale nie wiem jak napisać informację w skrypcie żeby identyfikowało dowolny ciąg znaków.
tutaj w nawiązaniu do mojego skryptu propozycja rozwiązania:
Od razu zaznaczam że próbowałem budować skrypt na preg_match i preg_match_all ale albo nie rozumiem działania albo popełniam głupie błędy które powodują brak poprawnego działania skryptu. Dlatego opieram się na str_replace. Z góry dzięki za pomoc Ten post edytował Rahael 6.09.2012, 14:23:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj:
Funkcja zatrzyma się po pierwszym znalezieniu i zamianie wzorca. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomogło dzięki. A tak na przyszłość jak zdefiniować nieokreślony ciąg znaków. Chociaż link do manuala gdzie znajdę sam wskazówki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:40 |