![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zna ktoś odpowiedź na pytanie dlaczego podczas generowania etykiety (first_name i second_name) dla pola repeated raz są polskie znaki, a następnym razem w ich miejscu są znaki zapytania?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Złe kodowanie. Albo złe kodowanie strony (tagi w HEAD) albo coś z kodowaniem w skrypcie. Tego Ci raczej nikt nie powie dokładnie.
Skąd są wartości, które sa pokazywane gdy pojawia się ten błąd? Tłumaczenie jakieś z pliku, z DB? Na stałe w szablonie ustawione lub w kodzie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co najciekawsze, etykiety pól formularza tj. Hasło, Potwierdź hasło są wpisane na sztywno w szablonie formularza. Problem pojawia się tylko przy polach repeated.
Ten post edytował dragon7 6.09.2012, 09:40:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź jakie masz kodowanie dokumentu HTML, może dlatego tak się dzieje. Jak te znaki wyglądają w źródle strony?
|
|
|
![]()
|
|
Teraz ciężko stwierdzić, bo tak jak mówiłem raz jest poprawnie a raz nie. Od kiedy zmieniłem wyświetlanie etykiety na:
działa w porządku. Mam nadzieję, że się nie popsuje. EDIT: O właśnie znowu to się zrobiło Ten post edytował dragon7 8.09.2012, 20:32:43 |
|
|
![]()
|
|
To się dzieje sporadycznie tak? W takim razie jest jakaż rzecz, która wykonujesz przed tym, jak pojawia się ten błąd? Przypomnij sobie co zrobiłeś przed tym błędem, jaką wywołałeś metodę / funkcję. Może wysłałes jakiś dziwne nagłówki.
PS. Poza tym widze, że w atrybucie FOR dla LABEL polskie znaki wyświetlają się poprawnie - ciekawe... |
|
|
![]()
|
|
Działo się to sporadycznie. Może losowo, może po jakiejś mojej funkcji, ciężko stwierdzić. Chyba pozbyłem się tego na dobre robiąc tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:33 |