![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Używam wyszukiwarki z podpowiedziami oraz slidera ze zmiennymi obrazkami - oba bazują na jquery i css. Jednakże okno z podpowiedziami ukrywa się pod obrazkami slidera. Bawiłem się już z pozycją absolute i z-index ale to nic nie daje. problem jest na stronie xxx gdzie w wyszukiwarke wystarczy wpisać mięso i czekać jak wyświetlą się podpowiedzi. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Ten post edytował bahh 5.09.2012, 23:24:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz coś zrąbanego w tym skrypcie, przy pokazywaniu tych podpowiedzi zmienia wartość z-index z 999 na 1
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ul class="ui-autocomplete ui-menu ui-widget ui-widget-content ui-corner-all" dałem z-index na 10000 i działa dobrze.
-------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem z-index na 10000 w podanych stylach i nic z tego - ciągle coś przestawia na z-index 1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie możesz znaleźć przyczyny to daj na końcu strony skrypt jQuery ustawiający z-index na odpowiednią wartość z parametrem important i po sprawie.
$('.ui-autocomplete').addClass('z-index',10000); Edit: ale teraz myślę, że to też nie pomoże, musiałbyś uruchamiać tą linijkę za każdym razem jak pojawia się lista z podpowiedziami. Ten post edytował Adi32 5.09.2012, 15:56:10 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w kodzie są tylko 3 miejsca zawierające ustawianie z-index, mianowicie:
wpisz tam na sztywno wartości 997, 998, 999, sprawdź która z nich zostanie ustawiona a resztę przywróć do domyślnej postaci ![]() |
|
|
![]()
|
|
bylbym wdzięczny gdybym wiedział również w jakim pliku js tego szukać
![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
W jaki sposób powinienem poprawić zapis by był prawidłowy dla js?
zIndex:c.css("z-index:10000") ? Bo efektów nie widzę żadnych... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehhh...
![]() Podmień: http://www.firmymiesne.pl/styles/aristo/jq....8.7.custom.css (wiersz 423)
|
|
|
![]()
|
|
o koledze mogę napisać w tym momencie to samo
![]() ![]() style z arkuszy nawet z atrybutem !important nie nadpiszą stylów inline, zanim się kogoś w ten sposób oceni warto sprawdzić czy na pewno ma się rację ![]() |
|
|
![]()
|
|
A jednak pomogło. Wielkie dzięki Damonsson. Jednak najprostsze rozwiązania bywają najlepszymi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o koledze mogę napisać w tym momencie to samo ![]() ![]() style z arkuszy nawet z atrybutem !important nie nadpiszą stylów inline, zanim się kogoś w ten sposób oceni warto sprawdzić czy na pewno ma się rację ![]() Po pierwsze mój serdeczny kolego, emotikonka skierowana była do założyciela tematu. Bo wasze odpowiedzi są jak najbardziej ok, że należy zmienić to w skrypcie .JS, który to generuje. Po drugie mój serdeczny kolego, zanim się napisze jakąś głupotę, warto sprawdzić, czy rzeczywiście ma się rację. (edit: żebyś nie musiał się trudzić w sprawdzanie, prezent ode mnie: http://jsfiddle.net/eTkqP/ ) Po trzecie mój serdeczny kolego, jest późna godzina więc mogę Ci wybaczyć tę niegodziwość w stosunku do mnie ![]() Co do błędnego podsumowania tematu, że moja odpowiedź jest najlepsza...jest taka stara zasada: jak masz dziurę w płytkach na podłodze, o którą ciągle się kaleczysz, a nie masz pojęcia jak się kładzie płytki, to zalej ją betonem, jakoś to będzie, a nie będziesz się już przynajmniej kaleczyć ![]() Ten post edytował Damonsson 6.09.2012, 01:28:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:39 |