![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usiłuję zrobić takie rozszerzenie do twiga, które wyświetli mi formularz za pomocą jednej funkcji np.
zrobiłem takie coś :
No i do tej pory działa. Formularza nie ma, ale "hehehehhe" się wyświetla. W jaki sposób mogę wewnątrz tej metody użyć stworzyć formBuildera ? coś w przybliżeniu tego kodu :
tylko, że nie w kontrolerze. Zajrzałem jak wygląda klasa Controller, znalazłem taki kod : Jednak nie wiem jak się dostać do kontenera w klasie dziedziczącej po Twig_Extension. taki kod : Też nie działa. Jakieś propozycje ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak rejestrujesz swoje rozszerzenie do Twig-a nadając mu tag o specjalnym znaczeniu, to możesz wstrzyknąć dodatkową zależność poprzez "call" lub bezpośrednio w konstruktorze:
Kod <service id="acme.twig.extension" class="%acme.twig.extension.class%"> <tag name="twig.extension" /> <argument type="service" id="id.jakiegos.serwisu"/> <call method="setJakisSerwis"> <argument type="service" id="id.jakiegos.serwisu" /> </call> </service> http://symfony.com/doc/current/book/servic...ecting-services |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:47 |