![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Niedawno zacząłem z ZF i mam problem z plikiem bootstrap.php, w ogóle go nie wczytuje. Dodaje funkcje w bootstrap.php które zawierają 'echo' ale nic nie wyświetla. Gdzie mogę szukać przyczyny? Szukałem dość długo w internecie, jednak nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż ten bootstrap i napisz jeszcze czy korzystasz z budowy modułowej, wszelkie echo/print etc. tam jest niewskazane.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z budowy modułowej, wiem że echo/print jest tam niewskazane, ale umieszczam tylko w celu sprawdzenia czy w ogóle ten plik jest wczytywany. A zawartość bootstrap.php to sama podstawa czyli:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku budowy modułowej Twój bootstrap powinien dziedziczyć z klasy Zend_Application_Module_Bootstrap. Poza tym upewnij się, że w application.ini masz:
resources.frontController.moduleDirectory = APPLICATION_PATH "/modules" resources.modules[] = "" -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypominam że nazwy metod muszą zaczynać się od _init...
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
zmieniłem nazwę klasy z której dziedziczy, w application.ini mam tak jak podałeś... dalej nie wczytuje ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakiej metodzie robisz to echo? I czy robisz to w Bootstrapie modułu czy też w głównym Bootstrap aplikacji?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
...oraz gdzie wrzuciłeś plik bootstrap w stosunku do reszty plików całego modułu?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
tak jak napisałem, znajduje się w application/bootstrap.php
|
|
|
![]()
|
|
Powinien w modules/User (czy jak tam masz nazwany folder z modułami), gdzie User to przykładowa nazwa modułu o nazwie User.
Zobacz, jak to wujek Batman ładnie opisał ![]() Ten post edytował darko 4.09.2012, 14:06:41 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
przeniosłem do modules/default i także nie działa.
A gdzie w takim wypadku powinien znajdować się główny bootstrap? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 5 Dołączył: 26.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Główny bootstrap powinien znajdowac sie w application/Bootstrap.php i powien wygladac tak:
W kazdym module mozesz dodac sobie kolejny boottsrap. Np dla modulu default powinien znajdować się w application/modules/default/Bootstrap.php i pownien wygladac tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie róbcie mu wody z mózgu.
1. Jeżeli aplikacja jest modułowa Bootstrap powinien się znajdować a application/Bootstrap.php
oraz w każdym module
2. W application.ini musisz podać ścieżkę i nazwę klasy bootstrapa Kod bootstrap.path = APPLICATION_PATH "/Bootstrap.php" bootstrap.class = "Bootstrap" 3. Nazwy metod muszą się rozpoczynać od _init i muszą być publiczne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie róbcie mu wody z mózgu. 1. Jeżeli aplikacja jest modułowa Bootstrap powinien się znajdować a application/Bootstrap.php
oraz w każdym module
2. W application.ini musisz podać ścieżkę i nazwę klasy bootstrapa Kod bootstrap.path = APPLICATION_PATH "/Bootstrap.php" bootstrap.class = "Bootstrap" 3. Nazwy metod muszą się rozpoczynać od _init i muszą być publiczne metody _init nie muszą być publiczne, standardowo są protected i jest ok -------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 10:58 |