![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hej, znalazlem skrypt na generowanie miniaturek jakiegos obrazku. oto on:
zamiast obrazka wyswietla on takie cos: ˙Ř˙ŕJFIF˙ţ;ţÂ˙˙hŮ|HńöńßÄzfg˘éĂ^/ţČąÓl쌺¸F°śm6íěŽ&ňy.Ľˇ?=Čf]Ű˝/ŕěÝŕoŮĎLńŕ_ĆÚ˝ˇoŹľ÷ńˇdń-Ä3ŘŰÍm ŘÍ-Šľ WiŁ ţd\°+íŻË^CV n*ŚkâaÍĺ_ ĺőşęŹęBqOîQŁ*Őq%*ŠÄľ)J#/ĎüFńZ\-gY˙g prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A gdzie funkcja header?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzieki, ustawilem. niestety wyswietla teraz na cala strone komunikat:
obrazek http/localhost/opcje.php nie moze zostac wyswietlony gdyz zawiera bledy. czyli nie wyswietla calego skryptu. co moze byc przyczyna? zle ustawilem header? czy moze to wina skryptu na miniaturke? Ten post edytował michat34 1.09.2012, 22:23:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Musisz wykonać skrypt w innym pliku i go zainkludować. Sprawdź też ścieżkę do grafiki.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
niestety nie pomogło. sprawdzilem sciezke, i zmienilem ja nawet na pełna ($image = imagecreatefromjpeg('c:/wamp/www/photos/'.'user_avatar_'.$user['id'].'.jpg'); ), ale bez zmian. jakies pomysły?
Ten post edytował michat34 1.09.2012, 22:31:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy wczytujesz obrazek w ten sposób?
gdzie obrazek.php to plik z header ustawionym na image oraz tylko i wyłącznie kodem php do generowania obrazka? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
zrobilem troche inaczej, ale juz jest jak mowisz. teraz zamiast obtazka pokazuje sie ikonka brak obrazka, a gdy klikne w mozilli pokaz obraz to przekierwuje mnie do strony z błedem..
|
|
|
![]()
|
|
Podaj ścieżkę do obrazka bez zmiennych i sprawdź, czy działa. Zakomentuj też wszystkie możliwe funkcje i sprawdzaj, czy działa samo generowanie obrazka - jak działa, to dodawaj kolejne funkcje...
|
|
![]()
|
|
juz to robilem niestety.. no nic, poszukam innego skryptu i zobacze jak pojdzie. jak cos bede pisał, dzieki za pomoc na razie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:12 |