![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypt:
mógłby mi ktoś tak go przerobić, żeby można było sprawdzić czy 5 przedmiotów jest aktywnych? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi temat. Ten sam problem.
Podajesz skrypt który łatwo przerobić -> nie znasz się na tym, a pracujesz nad funkcjonalną grą? ? Zakładając że wszystkie przedmioty użytkownika znajdują się w ${prefix}equipment to:
Ten post edytował timon27 31.08.2012, 23:18:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@timon27
dziękuję za odpowiedź, jeżeli dobrze zrozumiałem ten skrypt to będzie sprawdzał wszystkie przedmioty, a mi chodzi o to żeby sprawdzał czy 5 konkretnych przedmiotów jest aktywnych: przedmiot1,przedmiot2,przedmiot3,przedmiot4,przedmiot5 i przyznanie bonusu tylko jeżeli wszystkie 5 przedmiotów jest aktywnych. Co do Twojego pytania, kolega tworzy gre, ja jestem poczatkujacy jezeli chodzi o php, ale chciałem mu jakoś pomóc, dlatego powiedziałem, że sprobuje się tym zagadnieniem zająć, męczę się i szukam od wczoraj, w końcu zdecydowałem się napisac... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz pomóc, to pierwsze musisz wiedzieć na jakich klasach pracujesz:
funkcja sql_query nie występuje w czystym php tylko w kilku klasach. Kod który napisałem jest w czystym php, a dla ładnego kodu powinno się korzystać z odpowiedniej klasy. A potem znajdź kurs klasy ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:16 |