![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
czy można za pomocą PHP sprawdzić ilość użytkowników podłączonych do danego serwera? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, musiałbyś mieć np w bazie użytkowników wpis Active, oraz zmieniać wartość po wejściu użytkownika na stronę np.
Zarejestrowany jest użytkownik XXX więc tabela może wyglądać tak: ID, User, Active (boolean) Po wejściu i zalogowaniu (tutaj sesje/cookies) zmieniasz wartość w bazie z false na true W liczniku, który chcesz mieć sprawdzasz ile użytkowników jest Active i na tej podstawie masz wynik ile użytkowników jest podłączonych. Chyba, że coś innego masz na myśli, ale nie ustaliłeś tego Ten post edytował Szymciosek 31.08.2012, 20:04:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o server lokalny(stronę). Chodzi o to, że mam np. port i IP servera i chciałbym wyświetlić liczbę podłączonych użytkowników.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
netstat z linii komend może pokazać to, co chcesz, a system() może to uruchomić.
Zastrzeżenia: - wczytywanie stron, w szczególności statycznych - to conajwyżej sekundy. - jedna przegladarka może wysłać KILKA requestów w bardzo krótkim czasie i relatywnie szybko je zamknąć - można odwoływać się via proxy (różne) Napisz może, co chcesz osiągnąć, bo może jest inny i lepszy sposób? Np. periodyczne (z crona) przetwarzanie logów serwera? |
|
|
![]()
|
|
Ogólnie chcę zrobić listę serwerów. Użytkownik dodaje serwer do listy, admin akceptuje i dodaje do głównej listy. Główna lista to np. 10 serwerów na stronę, gdzie przy każdym jest napisane czy serwer jest online i ilu użytkowników jest na nim.
Może jest jakieś inne wyjście? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o jakim serwerze gry mówimy, ale spójrz na ten skrypt - http://www.greycube.com/site/download.php?list.10 (Live Game Server List); obsługuje wiele gier i tutaj otrzymujesz pełny status. Jeśli chodzi o zliczanie wszystkich graczy online na tych 10 serwerach to robisz mniej więcej taki zapis:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki serdeczne, to rozwiązuje wszystko co chciałem. Jeszcze raz dziękuję serdecznie.
PS. Nieźle rozbudowany jest ten "skrypt", można się tym pobawić. Ten post edytował patryk20120 2.09.2012, 11:15:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:30 |