![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
J/W potrzebuje zmienić nazwę pliku pobieranego przez usera i uploadowanego na serwer
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze, ale:
- gdzie jest problem? - co ma z tym wspólnego element formularza? Przecież w każdym uploadzie: - odbierasz plik, który ma tymczasową nazwę - zapisujesz go pod nazwą jaką chcesz Proszę o jakiś fragment kodu, bo nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, przecież robisz tak:
I masz to samo co w tablicy $_FILES |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 13 Dołączył: 3.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla pojedynczego pliku:
Dla kilku:
getValues() zawsze dopiero po zmianie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może opiszę dokładnie co chcę osiągnąć:
1. Kiedy uploaduje się plik chce filtrować jego nazwę (usuwane polskie zanki, spacje i znaki specjalne) 2. Nazwa przefiltrowanego pliku jest zapisywana w bazie a plik jest zapisywany w katalogu public/uploads 3. Poprzedni plik skojarzony z tym rekordem jest usuwany Dwa pierwsze punkty udalo mi się zrobić filtrem, natomiast jest problem z pkt. 3, poniżej fragment akcji: Pracuję na localhost na Windows 7 kiedy wyświetlam: $fld dostaję : C:\wamp\www\learning\public\uploads $fld . '/' . $plik : C:\wamp\www\learning\public\uploads/audyt-dla-strony-http.doc $fld . '\\' . $plik : C:\wamp\www\learning\public\uploads\audyt-dla-strony-http.doc realpath($fld . '/' . $plik) : '' realpath($fld . '\\' . $plik) : ''
EDIT: Problem jest gdzie indziej niż w ścieżce. Mam taki filtr: Ten filtr działa ok pod tym względem, że nazwa pliku jest filtrowana i zapisywana w bazie prawidłowo. Dla przykładu dla pliku: badanie-konkurencji-szkolenia -Łódź.xls w bazie jest zapisywany: badanie-konkurencji-szkolenia-d.xls, natomiast w katalogu uploads jest zapisywany: badanie-konkurencji-szkolenia -ĹĂłdĹş.xls czyli plik skrzaczony i nie filtrowany
Ten post edytował amii 3.09.2012, 09:45:08 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:38 |