![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
temat się przewijał milion razy zapewne. Lecz jest to dość głębszy problem. Kąbinowałem już chyba wszystko, baze na utf8_bin, utf8_polisch_ci, pliki kodwane na utf-8, utf-8 bez bom to samo: zamiast polskich znaków wywala znaki zapytania lub romby. Po połączniu z bazą danych dodalem kod: nic nie daje, dalej to samo -> znaki zapytania. Problem polega na tym, że jeśli 'MY' piszemy wyświetlają się polskie znaki. Lecz jeżeli ktoś do nas pisze, wypluwa znaki zapytania. Mówimy o vendeta[kropka]pl gdy pogadacie chwile, sami zobaczycie.. Skończyły mi się już pomysły.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 12 Dołączył: 4.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś połączyć się z zewnątrz do tej bazy i sprawdzić jakie tam jest faktycznie kodowanie? Wysyłasz nagłówki header dla strony zapisującej?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aachi Dzięki ale to nie przysniosło rezultatu..
viking Nie próbowałem, bo z innego serwer nie będącym w home z bazą się nie połącze. Takie mają zabezpieczenia.. jeśli dobrze rozumiem. Wybaczcie ale jestem dość świeży w php i niektóre rzeczy trzeba mi mocno wyjasniać.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:58 |