![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2012 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dostałem do strony wygenerowaną pieczęć sll. I mam takie pytanie jak wkleić tą pieczęć na stronę aby zadziałało |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebujesz plik z certyfikatem i kluczem.
Musisz umieścić je w konfiguracji hosta po stronie serwera webowego. Pieczęć SSL - Secure Socket Layer -- Szklana kula mówi: - nie wiemy jaki to serwer / usługa - nie wiemy prawie nic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2012 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stronę postawiłem na 1and1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy jesteś pewny że twój serwer ma ip statyczne?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Boże... widzisz i nie grzmisz. O jakie statyczne IP w kontekście hostingu pytasz? Widziałeś jakikolwiek hosting z dynamicznym IP? Dla ułatwienia: dynamiczne IP ma np. neostrada czy internet przez sieć operatorów komórkowych.
W kontekście SSL bardziej istotne jest, czy gość ma usługę pozwalającą na postawienie serwera SSL. Hipotetyczny przykład: dzielę z gościem virtualkę na jednej fizycznej maszynie z jednym publicznym IP. Załóżmy, że można postawić serwer z SSL. Ale: jeśli ja już postawiłem, to gość nie ma szans postawić, choćby się zes***. I w drugą stronę działa to tak samo. I choć na to nie spotkałem terminologii, to można mówić o "wyłączności" publicznego IP, czy też zapewnieniu (przez operatora hostingu) publicznego IP na cele secure http (z SSL). |
|
|
![]()
|
|
Kupiłem Hosting na 1and1 dostałem pieczęć SLL w pakiecie.
tam jest statyczny IP więc nie ma z tym problemu. Przepraszam mój błąd nie sprawdziłem opcji dokładnie tej firmy i teraz wiem ze wystarczyło nacisnąć jeden ale dobrze ukryty przycisk. Zamota tam u nich Przepraszam za kłopot. A i nie dzwońcie do centrum obsługi tam masakra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:06 |