![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z przyjaznymi linkami, początkowo dla testu wstawiłem tylko:
no i niestety nie daje to żadnego efektu, link jaki był taki jest... Napisałem do pomocy technicznej od hostingu i mi napisali, że jest źle sformułowane wyrażenie regularne. Niby w którym miejscu? index.php to istniejący plik na serwerze w głównym katalogu, natomiast chce żeby wypisywało w adresie index.html. I tak np. zamiast: www.adres.pl/index.php żeby wyświetlało www.adres.pl/index.html -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wyrażenie jest ok.. Dzieje się parę rzeczy a to esencja z rewrite_log: Kod 127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:11:20:03 +0200] applying pattern '^index.html$' to uri 'index.html' 127.0.0.1 - - [29/Aug/2012:11:20:03 +0200] rewrite 'index.html' -> 'index.php' Zakładam, że po wpisaniu www.adres.pl/index.php chcesz osiągnąć zmianę adresu? Ten post edytował rocktech.pl 29.08.2012, 10:33:53 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak właśnie, jakie dać RewriteRule czy tam RewriteCond, żebym nie musiał zmieniać wszystkich linków, tylko po otwarciu adres.pl/index.php automatycznie przeskakiwało na adres.pl/strona_glowna. Da radę tak zrobić? Bo mi coś wyskakuje o pętli przekierowań i nie chce wyświetlać strony.
Ten post edytował b4rt3kk 29.08.2012, 10:47:48 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób.
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Wywaliło mi http://adres.pl/home/adres/public_html/strona_glowna czyli całą ścieżkę. Może mógłbyś mi polecić jakiś tutorial czy manual dla tego zagadnienia? Dopiero zaczynam się tym bawić.
Ten post edytował b4rt3kk 29.08.2012, 11:37:24 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi sie wydaje że kolega chce by wszystko się automatycznie zrobiło
![]() A wpisz: adres.pl/index.html i sprawedź czy działa ![]() To że coś działa, nie oznacza że działa tak jak Ty myslisz, przepisywanie które wykonałeś, to jedynie dopuszczenie drugiej możliwości, i index.php i index.html będzie działać. -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie tak, samo RewriteRule działa, czyli jak wpisze adres.pl/strona_glowna to wyswietla sie to co powinno i adres jest elegancki, tyle że muszę zmieniać w takim przypadku wszystkie linki na stronce, a mi się nie chce, poza tym łatwo coś pominąć. Chciałbym uzyskać coś takiego, że gdy kliknę link który odsyła załóżmy do adres.pl/index.php następowało automatyczne przekierowanie na adres.pl/strona_glowna, musi być taka możliwość, kombinuję cały czas i nic... ;/
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:59 |