![]() |
![]() |
--MarEk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, zrobiłem stronę na której użytkownik który jest zalogowany na swoje konto poprzez liste rozwijalna wybiera jedną z pośród wielu opcji i następnie poprzez przycisk wysyła te dane do pliku typ.php
Wygląda to tak:
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak powinien wyglądać skrypt w pliku typ.php, który będzie zapisywał te dane w nowym katalogu utworzonym na serwerze? Szczególnie chodzi mi aby w nazwie pliku na pierwszym miejscu był login pod którym jest zarejestrowany (wygląda to tak jak tworzy się nowego usera, to początek nazwy to jest login pod jakim ktoś sie zarejestrował w folderze users) a zaraz po nazwie użytkownika był wybór jakiego dokonał. Dzięki za wszelkie rady |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utworzenie katalogu:
http://php.net/manual/en/function.chmod.php -> nadanie praw zapisu Zapis do pliku - http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=19 -------------------- |
|
|
--MarEk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sprawa wygląda trochę inaczej, folder mam już utworzony, teraz chcę aby użytkownik który jest zalogowany po wybraniu którejś z wielu opcji formularza zapisywany był w tym folderze. Do tego chciałem aby skrypt tworzył w tym folderze plik którego nazwa by zaczynała się, od tego co wybrał użytkownik z formularza a na końcu jego Nick pod jakim jest zalogowany, abym mógł wiedzieć który z użytkowników dokonał takiego wyboru.
Dzięki za wszelkie odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem w jaki sposób przechowujesz nazwę użytkownika, ale jeśli w sesji np. $_SESSION['user'] to masz już pierwszą część nazwy, druga to $_POST['konkurs1'], tworzysz stringa:
Ten post edytował b4rt3kk 29.08.2012, 12:12:18 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
--MarEk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki Bartek, po małej modyfikacji pod mój plan wszystko pięknie działa. Dokładnie o to mi chodziło.
A przy okazji nie wiesz jak zrobić aby automatycznie wylogować użytkownika, który dłuższy czas nic nie robi bądź przez przypadek zamknął przeglądarke? Dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli użytkownik zamknął przeglądarkę to sesja wygasa automatycznie, chyba, że przechowujesz zmienne w cookies. Co do automatycznego wylogowania zapisz sobie czas zalogowania w bazie danych, bądź ciasteczku i sprawdzaj czas obecny przyrównując go do zapisanej wartości przy każdej akcji użytkownika, jeśli różnica będzie większa niż przez Ciebie z góry założona niszczysz sesję (session_destroy()).
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
--MarEk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki serdecznie, problemy rozwiązane
|
|
|
![]() ![]() |