![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam od paru godzin próbuje znaleść odpowiedź na moje pytanie, lecz nic nie znalazłem.
Chodzi o to żę mam skrypt pod status serwera i ten skrypt potrzebuje 2 zmiennych (ip i port),a ja bym chcicał, aby ten skrypt brał te zmienne z adresu url. Może wyjaśnię na przykładzie. Adres: localhost/index.php?ip=TU_ADRES_IP&port=TU_PORT_SERWERA A skrypt widział by to w taki sposób
Następnie po wpisaniu odpowiedniego adresu url, skrypt pokazywał by czy serwer jest Online czy Offline. Dziękuje za pomoc Pozdrawiam PS Jest to mój pierwszy wpis na tym forum, jeżeli zrobiłem coś źle proszę o wyrozumiałość. Ten post edytował MrDziobak 28.08.2012, 14:52:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pobrania takich danych skorzystaj z $_GET
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Przenosze na przedszkole
2) Zapoznaj się z pierwszym lepszym kursem php bo pytasz o totalne podstawy :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem dosyć początkujący, czy mógłbym prosić o jakiś przykład
![]() ![]() Dzięki wielkie już znalazłem, a tu linka dla leniwych http://php.net/manual/en/reserved.variables.get.php Temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 15:30 |