![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam księge gości i taki problem: jak ktoś wpisze tam znak - " (cudzysłów) to wyskakuje zamiast tego - \" chciałem to ominąć tak:
ale teraz pojawia się problem gdy ktoś wpisze - ' więc wie ktoś jak można to dobrze obejść ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki problem pojawia sie gdy ktos wpisze ' ?
Pojawia sie \' ? -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 2 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Warszawa Grochów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zaprzyjaźniam się z Magento - www.heliantus.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś nie moge sobie z tym poradzić :/
oto tak wygląda cały mój skrypt...
Ten post edytował bronx 28.08.2004, 16:36:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
addslashes
Przy zapisie danych z form stripslashes
Przy odczycie danych |
|
|
![]()
|
|
Cytat(hwao @ 2004-08-28 18:34:58) addslashes
Przy zapisie danych z form stripslashes
Przy odczycie danych no i właśnie nie wiem jak mam to zastosowac (jestem początkującym w php ![]() ![]() pozdrawiam i z góry dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2004 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- www.webpacket.net zobacz, jeśli jesteś znudzony tekstami z linijką kodu i opisem
|
|
|
![]()
|
|
no i właśnie tak zrobiłem i dalej jest /" zamiast "
a czy to może być dlatego, zę przy zapisie nie dodałem tej funkcji ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć bronx
![]() kod baraqdy nie działa... nic dziwnego:
stosujemy stripslashes.... ok, ale $table jest tablicą, a nie łańcuchem znaków. usuń to. zamiast tego wywołaj funkcję przy każdej iteracji tej pętli która wyświetla, czyli w linii 15:
w ten opuszczamy (dla uproszczenia) slashe w całej linijce, a dopiero potem ją rozbijamy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no i poraz kolejny rogrog ratuje mnie z opresji
![]() i oczywiście poraz kolejny - WIELKIE DZIEKI ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:59 |