![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej wszystkim:-)
już mówię o co mi chodzi. Mianowicie mam Rotator carousel jquery, w nim powiedzmy 10 zdjęć, pod rotatorem button "Pobierz zdjęcie", chodzi o to, że zrobiłem taki skrypcik w php-ie: <?php $file_to_download = 'images/pic1.jpg'; header("Content-Transfer-Encoding: binary"); header('Content-type: image/jpg'); header("Content-Disposition: attachment; filename=" . basename($file_to_download)); readfile($file_to_download); ?> ale ten skrypcik pobiera tylko pierwszy zdjęcie z rotatora (zadane niejako na na "sztywno"). Chodzi o to, by w momencie kiedy pojawia się w carouseli dane zdjęcie (to na środku), po kliknięciu tego buttona poniżej całej karuzeli, można było pobrać to konkretne zdjęcie (wyświetlane w danej chwili jako główne). Jak powiązać akcję na jednym buttonie z carouselą dynamicznie, tak żeby można było wymuszać zapisywanie się na dysk poszczególnych zdjęć, wyświetlanych w carouseli? Pozdarawiam jfe@wp.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Karuzela na pewno obsługuje zdarzenia (np. zmianę czy rotate), robisz tam funkcję która podmienia wartość inputa. Banalna sprawa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:14 |