![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
poniżej zamieszczem obrazek jaki chcę wstawić do tworzonego modułu. Szerokość modułu będzie stała a wysokość będzie się zmienić w zależności od zawartości. ![]() normalnie pociąłbym obrazek na trzy części A, B, C, gdzie: - A to nagłówek modułu - B to treść modułu (wysokość miałaby 1px i obsadziłbym ją jako powtarzalne tło w osi Y) - C stopka modułu Sprawa w moim przypadku komplikue się ze względu na ten wystający z lewej strony na górze fragment w części B. Nie mam pojęcia jak to ugryźć, ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozycjonuj go relatywnie, gdzie odniesieniem absolutnym będzie A.
-------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie sadze ze to o to chodzilo. Moze ustaw jednego calego diva jako tlo razem z tymi paskami i innymi i potem sobie ustaw content tam gdzie chciales miec B. albo potnij tak jak teraz masz tylko B jeszcze rozloz na ten pasek po lewej + content.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 6 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() dla B musisz ustawic min-height aby nie był krótszy od D z F możesz miec problem żeby miał odpowiedniąwysokość, ja ostatecznie zrobiłem to z poziomu JS, ewentualnie zawsze działające tabele ale to niezgodne ze standardem W3C |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 00:03 |