![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po paru próbach udało mi sie wygenerować rozsuwane menu ale może jest inny lepszy sposób.
A więc tak. Menu mam pliku tekstowym i każdy nowy link zapisuje się w ten sposób Kod idmenu^&^rodzaj menu^&^nazwa linku^&^link^&^off/on^&^dla jakiej grupy^&^do jakiego linku - id menu bądź 0 gdy nie należy do żadnego (nie leży w submenu) idmenu2^&^rodzaj menu^&^nazwa linku^&^link^&^off/on^&^dla jakiej grupy^&^idmenu idmenu3^&^rodzaj menu^&^nazwa linku^&^link^&^off/on^&^dla jakiej grupy^&^idmenu ... Na samym początku używam : for i generuje zmienne na takiej podstawie: Kod $zmienna_menu[$for_data[0]]['id'] = $for_data[0]; $zmienna_menu[$for_data[0]]['rodzaj'] = $for_data[1]; $zmienna_menu[$for_data[0]]['nazwa'] = $for_data[2]; i tak dalej. Następnie używam foreach i sortuje to wg ustawień danego linku. Jest jakiś lepszy sposób? Szukałem troche w innych skryptach, ale tam kod jest bardziej złożony i nic z tego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o JSON lub zapisuj menu jako tablice w php Ten post edytował CuteOne 25.08.2012, 19:35:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:27 |