![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam w bazie taką tabele: id | data | apteka | ulica | nr | tel jest to tabelka z dyżurami aptek. jak skonstruować zapytanie sql aby wyświetlał mi taką linijkę: Dzisiaj jest (i tu data), apteka dyżurująca to (i tu nazwa). Tylko żeby wyświetlał dla danego dnia (aktualnego) a nie wszystkie rekordy. Prosze o pomoc, dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do Bazy danych :
następne tabele pon, wtorek, sroda, czw, pt, sob, ndz ... żeby wyglądało to mniej więcej tak : id | data | apteka | ulica | nr | tel | pon | wt | sroda | czw | pt | sob | ndz | Jeżeli jest czynna w danym dniu tygodnia dodaj 1 a jeżeli nie to 0. index.php :
cfg.php:
SQL - do bazy danych :
chyba nie ma błędów ale było robione na szybko... Ten post edytował sonquer 25.08.2012, 01:40:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę inaczej to rozwiązałem, też działa:
mam wprowadzone daty kiedy jaka apteka ma dyżur, następnie przy zapytaniu porównuje czy data z zapytania sql jest zgodna z rekordem w bazie i jeżeli się zgadza to wyświetla dyżur. dzięki za pomoc sonquer Ten post edytował mb83 25.08.2012, 06:43:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:19 |