![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę zrobić stronnicowanie wyników z pliku txt i znalazłem taki skrypt:
jednak moje wyniki w skrypcie w którym chciałbym umieścić stronnicowanie są wywoływane tak:
jak połączyć stronnicowanie z tym include? metodą prób i błędów próbuję ale nie wychodzi... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w sumie to w czym masz problem ? Bo jakoś nie wiem co chcesz osiągnąć.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt, który pokazuje mi wyniki na stronie poprzez wywołanie include (umieściłem wyżej) i pokazuje sie na przykład 100 wyników, a ja chciałbym to postronnicować z tym, z tym że mówie wyniki odbieram w pętli jak widać z include. Skrypt działa poprawnie tylko mam problem z tym stronnicowaniem... Jak to ugryźć?
Ten post edytował kubax33 24.08.2012, 17:09:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie pokaż nam jakąś Twoją wersję niedziaającego skryptu, to poprawimy. Gotowca nie dostaniesz
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Nie proszę o gotowca... Sam męczę się metodą prób i błędów od dłuższego czasu i szukam pomocy jeśli nie daję rady bo moja wiedza w którymś momencie się kończy.
Próbowałem czegoś takiego, ale zdaje mi się ze zastosowałem pętle w pętli i wyniki wywołują sie w nieskończoność chociaż to i tak pewnie zły trop a raczej próba. Po prostu nie wiem czym się wzorówać, aby to ruszyło:
|
|
|
![]()
|
|
Miałem coś napisać, ale zwątpiłem. Nie chcę zbytnio Cię zniechęcać, ale po prostu nie myślisz co piszesz.
Ta pęta od 0 do $ile jest kompletnie nie potrzebna. Masz wyświetlić elementy od $p do $p+$perpage. Nie wiem w sumie jak mam Ci pomóc, nie dając Ci gotowca Może najpierw naucz się robić schematy blokowe albo ns ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego nie potrzebna ta pętla? bez niej nie będzie żadnych wyników s krypcie. Plik wpis.inc.php ma np:
i w moim rozumieniu wygląda to tak, że: pętla przeszukuje linijki z bazy i wsadza w strukturę include dzięki czemu wynik skryptu to np: 1. Usher: nick1203 wiek: 23 płeć: mężczyzna 2. Usher: nick28 wiek: 20 płeć: mężczyzna 3. Usher: nick3940 wiek: 19 płeć: mężczyzna I teraz wynik skryptu chcę dodać do stronnicowania, aby podzielił go na strony. Naprowadź mnie chociaż bo nie wiem za co się zabrać jeśli w ogóle rozumiesz już co chcę osiągnać |
|
|
![]()
|
|
Pętla "od 0 do $ile" jest niepotrzebna, bo ty nie chcesz wyświetlać wyników "od 0 do $ile" (bo tak byś wyświetlił wszystie wyniki) tylko "od $p do $p+$perpage".
-------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:43 |