![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem ciekaw jak Waszym zdaniem powinna wyglądać class "user()" reprezentująca użytkownika, jak stworzyć "fabrykę" takich użytkowników i jak ogólnie ogarnąć ten temat.
Z ogólnych zasad można by wywnioskować coś mniej więcej takiego:
To jest moja wizja i może być mocno błędna, ale zakładam że Instancja tej klasy będzie reprezentował jednego użytkownika. I teraz jeśli w bazie mamy dane o użytkownikach i chcieli byśmy stworzyć taką instancję to w jaki sposób się do tego zabrać? Ja tutaj widzę jakąś klasę users() (nie wiem jak ją nazwać - "fabryką"?), która miała by metody do wyszukiwania użytkowników i coś w rodzaju getUser(), ale czy taka wizja jest poprawna czy może jesteście w sanie naprostować mój światopogląd lub dać jakiś przykład jak to powinno wyglądać? Jak w takim przypadku tworzyć nowego użytkownika np. podczas rejestracji (czyli $user = new user() i teraz co? $uses->addUser($user)) a potem go zapisać? Przykład na użytkownikach, ale sprawa jest identyczna do wpisów czy stron na blogach, chciał bym mieć jeden wypracowany szablon, a przy natłoku różnych sposobów z sieci sam już nie wiem jak to prawidłowo zapisać. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:39 |