![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem mój formularz wyszukiwania, po wpisaniu frazy przekierowuje mnie do strony mojastrona.pl/szukaj/slowokluczowe/ i wszystko działa pięknie ładnie, ale kiedy w słowie kluczowym użyję polskich znaków, np. śląsk, formularz zabiera mnie do strny mojastrona.pl/szukaj/śląsk, a wyszukiwarka nie zwraca mi żadnych wyników (a powinna) - obserwowałem kilka innych serwisów, w których to działa bez problemu, dla fraz z polskimi znakami wyszukiwanie działa dobrze. Przeszukiwana baza danych jest kodowana w charsecie latin2_general_ci (obsługuje polskie znaki). Możecie mi coś doradzić, aby dla fraz z polskimi znakami wyszukiwanie działało? : ) Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowanie znaków strony jest inne od kodowania znaków bazy danych, co jak widać skutkuje tym, iż nie wyświetla rekordu. Jeśli strona jest kodowana w utf-8 to przekonwertuj bazę na utf-8
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, przekonwertowałem moją bazę na utf8_general_ci - a dalej 0 wyników wyszukiwania.
W nagłówku strony mam oczywiście
Dla pomocy, kiedy przed przekazaniem do funkcji wyszukiwania patrzę, jak wygląda mój przykładowy keyword (śląsk) = %C5%9Bl%C4%85sk Ten post edytował starter91php 23.08.2012, 23:30:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:49 |