![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie klasę Osoba, aby przetestować na niej działanie wyjątków (chyba nie do końca powinny być tu stosowane, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy)
Mimo iż zastosowałem wyjątki dostaję na wyjściu Kod Warning: Missing argument 1 for Peron::__construct(), called in C:\xampp\htdocs\wyjatek\index.php on line 23 and defined in C:\xampp\htdocs\wyjatek\index.php on line 7 Sth goes wrong :( exception 'Exception' with message 'Some data is missing or is wrong' in C:\xampp\htdocs\wyjatek\index.php:9 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\wyjatek\index.php(23): Peron->__construct() #1 {main} 1)Dlaczego pojawia mi się ten warning?(pierwsza linijka) i co zrobić by się nie pojawiał, jak to powinno być poprawnie zrobione? 2)Wydaje mi się, że ten warning zawiera 'ciekawsze' informacje, które sa bardziej pomocne niż to co wypuwa wyjątek:P Czy zawsze do wyjątków trzeba pisać po swojemu informacje? co zrobić aby wyjątek również wypluł Missing argument 1 for Peron::__construct() ? 3)Co zrobić jeśi miałbym kod
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:04 |