Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [inne][CSS][PHP]Automatyczne rozciągnięcie/scalowanie zdjęcia na różnych roździelczościach
mateŁusz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

A więc piszę sobie teraz stronę, pod radio prawdopodobnie. Strona wygląda tak: logo, menu i slideshow.
A więc jak zrobić, aby wraz z powiększeniem strony (ctrl + scroll) obrazek na sliderze się powiększał do 100% jak jest ustawione w CSS?
Tutaj drugie pytanie przy okazji. Kiedyś ze strony Blizzardu, dokładnie WoWa powycinałem kod itd - właśnie slideshow.
Jeżeli użyję tego kodu w moim projekcie i będę go rozpowszechniał to coś mi za to grozi? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Czy jeżeli będzie w plikach slideshowu, że został wykonany przez Blizzard Entertainment to mogę go używać w różnych celach? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
CuteOne

-----

1. Za pomocą JS bezproblemu przeskalujesz zdjęcia - js image scale
2. Nie możesz używać czyjejś własności intelektualnej bez zgody autora o rozpowszechnianiu nie wspominając
3. Nawet jeżeli dasz w stopce autora a nie masz pozwolenia na wykorzystanie jego materiałów będzie to kradzież
+Quote Post
mateŁusz

-----

Dzięki, zaraz poczytam o tym js.
A więc będzie trzeba poszukać jakiegoś darmowego kodu w internecie albo napisać swój, własny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
abort

-----

No chyba że ten kod na stronie WoW to właśnie darmowy kod lub gotowiec... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Problem w tym, że Ty raczej nie wiesz, jak sprawa stoi. A w takim przypadku będzie jak z g*: nie tykaj, bo będzie smród (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował abort 21.08.2012, 20:32:42
+Quote Post
mateŁusz

-----

W plikach było napisane coś 'Copryight by Blizzard Entertainment' - więc pewnie są pliki prawami objęte (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:11