![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry.
Mam pasek facebook, czyli wysuwany przez jquery plugin likebox. Niestety wpływa on znaczaco na szybkośc ładowania się strony. Czy można wczytywanie go opóźnić jakoś... ? Tzn pewnie można przez jquery. Tylko jak.. ? Np zeby ładował się przy wysuwaniu diva... ? Prosze o pomoc.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można na wiele sposobów.
Np. zdarzenie click + funkcja load(jquery). Poszukaj w google - na pewno coś znajdziesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukałem. Działa, ale.. Ładuje się gdy div się zwija.. Oto mój kod:
Kod var j = jQuery.noConflict(); j(document).ready(function(){ j("#fblikeboxright").hover(function(){ j(this).stop(true,false).animate({right: 0}, 500); },function(){ j('#fbcontentright').load('fb.php'); j("#fblikeboxright").stop(true,false).animate({right: -200}, 500); }); j("#fblikeboxleft").hover(function(){ j(this).stop(true,false).animate({left: 0}, 500); },function(){ j("#fblikeboxleft").stop(true,false).animate({left: -200}, 500); }); }); Zrobiłem. Chyba troche śmiesznie, ale działa: Kod var j = jQuery.noConflict(); j(document).ready(function(){ var i=0; j("#fblikeboxright").hover(function(){ i++; j(this).stop(true,false).animate({right: 0}, 500); if(i==1) j('#fbcontentright').load('fb.php'); },function(){ j("#fblikeboxright").stop(true,false).animate({right: -200}, 500); }); j("#fblikeboxleft").hover(function(){ j(this).stop(true,false).animate({left: 0}, 500); },function(){ j("#fblikeboxleft").stop(true,false).animate({left: -200}, 500); }); }); Można lepiej to zrobić? Ten post edytował kajzur 21.08.2012, 15:08:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:23 |