![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, do tej pory korzystałem głównie z WP. System w pełni spełniał moje oczekiwania aż do momentu, gdy pojawiła się potrzeba stworzenia grup użytkowników i przyporządkowania im dostępów do konkretnych stron. Pomyślałem o zmodyfikowaniu WP, ale z drugiej strony dobrze będzie zapytać - a nuż któryś inny CMS spełnia moje potrzeby.
Otóż załóżmy, że system ma X zarejestrowanych użytkowników. Ustalamy grupy: - admin - dostęp do wszystkiego - redaktor - dostęp do panelu zarządzania newsami - fotograf - dostęp do panelu zarządzania zdjęciami - downloader - dostęp do panelu zarządzania downloadem - moderator - dostęp do panelu moderowania forum - zarejestrowany - tylko może komentować newsy Fajnie by było, gdyby można było definiować dodatkowe grupy i ustalać im prawa dostępu (im bardziej szczegółowo tym prawdopodobnie lepiej). Teraz dodajemy userów do grup: - user 1 to admin - user 2 to redaktor - user 3 to redaktor i fotograf - user 4 to redaktor i downloader - itp. Userów można dowolnie dodawać do 1 lub więcej grup. Zależy mi na darmowych rozwiązaniach, najlepiej open-source. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc! Ten post edytował eccocce 21.08.2012, 09:06:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:31 |