![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2004 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialem zebyscie sprawdzili, czy skrypt ktory napisalem do banowania IP jest poprawnie napisany
![]() oto on:
w bazie mam zapisane ip zbanowanych ludzi i nie eim czy dobrze napisalem warunek, zeby porownywalo ip goscia z ip w bazie ![]() ![]() ![]() ----- do kogu php mamy znacznik [php] a nie [sql] hwao ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm
Po co dodajesz na poczatku i koncu ip spacje ?
Pyta z ciekawosci ![]() -------------------- BetPlanet - zapraszam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast elseif daj po if pierwszym exit;
![]() hm, no i z tym ip to w zapytaniu daj szukanie tego ip, ktory wchdzi na strone i jesli znalazl to <?php echo "masz bana"; exit; ?>, jesli nie znalazl to nic nie robisz... czyli potem sie wyswietli reszta strony Ten post edytował sf 26.08.2004, 13:57:54 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2004 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche nie mialem czasy, ale teraz mam cos takiego:
teraz to cos pomoze ![]() Ten post edytował batat 31.08.2004, 20:34:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że teraz jeśli jesteś zbanowany, wyświetli ci:
Cytat jest zle ![]() jest ok jest ok jest ok jest ok jest ok jest ok ... i tak tyle razy ile masz wpisów w bazie. Natomiast jak nie jesteś zbanowany to będziesz miał 'jest ok', tyle razy, ile wpisów w bazie - 1. |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
no to ja juz nie wiem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
to ja tylko zapomnialem sie zalogowac ;p
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu w select_db nie było cudzysłowiów? -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Moze ma zdefiniowaną stałą devil_devil.
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem czego nie ma pazurkow, ale wszystko chodzi. prosze tylko o sformulowanie mi tego warunku porownujacego ip usera z ip wpisanymi w bazie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wszystko ladnie, pieknie chodzi, tylko mam jeszcze taki mankament. jak funkcja die() zostaje uzyta, w przypadku bana, to wtedy nie czyta sie reszta strony, czyli w moim przypadku prawa ramka strony. i w rezultacie strona wyglada jakby sie nie zaladowala :/ wnioskuje wiec ze po die() nic juz sie nie wyswietla. probowalem roznych kombinacji z petlami warunkowymi, oraz z exit; ale nic mi sie nie udalo zrobic. ma ktos jakis pomysl
![]() ![]() daje dla pewnosci kod ( z baza laczy sie wyzej ;p ):
|
|
|
-NIKU- |
![]()
|
Goście ![]() |
a nie możesz zastosować ruskiej metody i zbanować z cepanelu jest tam taka opcja ban przez ip
ogolnie nie polecam banu przez ip czy cos w tym rodzaju czytalem gdzies ze przez ban ip mozna zbanowac niechcacy nie tylko tego znienawidzonego usera ale i tez caly szereg innych userow ktorzy korzystaja z podobnego chosta. tak wiec ostroznie POZDRAWIAM powiedzialem co wiedzialem i nie sklamalem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Ulala, gdyby ten kod miałby sprawdzać te if'y w pętli to koniec.
Funckją:
Ten post edytował Ociu 4.04.2005, 16:23:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:02 |