Witam, mam poniższy kod generujący mi tabelę:
echo "<form action=\"\" method=\"post\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"a\" value=\"save\" />"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"rodzaj\" value=\"SK\" />"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"imie_nazwisko\" value=\".$r[login].\" />"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"data\" value=\".$data.\" />"; echo "<input type=\"image\" style=\"width: 30px; height: 30px\" src=\"img/ikony/Save.png\" alt=\"Zapisz\" title=\"Zapisz\" onClick=\"java script:submit();\"> </input>"; echo "<input type=\"image\" style=\"width: 30px; height: 30px\" src=\"img/ikony/wyloguj.png\" alt=\"Rejestr Wpłat / Wypłat\" title=\"Obciążenia\" onClick=\"self.close()\"></input>"; echo "Obciążenie dotyczy:<br><input type=text name=opis size=\"50\"></input><br>"; echo "Podstawowa kwota obciążenia:<br><input type=text name=kwota size=\"20\"></input></p>"; echo "<b>Obciążenia</b></font>"; echo "<table border=1 cellspacing=0 cellpadding=1 bgcolor=#ADB79E bordercolor=grey>"; echo "<th width=200 align=center>Nazwisko i Imię</th>"; echo "<th width=300 align=center>Treść</th>"; echo "<th width=100 align=center>Data</th>"; echo "<th width=30 align=center>Kwota</th>"; echo "<th width=30 align=center>% wpłaty</th>";
$i = 0; //kolorowanie wierszy
$k = 0; //liczba porządkowa
{
$i++; //kolorowanie wierszy
$k++; //liczba porządkowa
echo '<tr style="'.($i%2
==0?
'background-color: #CCCCCE;':'background-color: #DEE0E2;').'">'; //kolorowanie wierszy echo "<td width=30 align=center>".$k."</td>"; echo "<td width=200 align=left>".$r[login
]."</td>"; echo "<td width=300 align=center>w/g opisu powyżej</td>"; echo "<td width=100 align=center>$data</td>"; echo "<td width=30 align=left><input type=\"text\" align=\"center\" maxlength=\"6\" name=\"kwota\" onkeyup=\"CheckIsFloat(this);\"/></td>"; echo "<td width=30 align=center><input type=\"text\" value=\"100\" align=\"center\" maxlength=\"3\" name=\"procent\" onkeyup=\"CheckIsFloat(this);\"/></td>"; }
echo "</table></center>"; }
Tabela generuje się poprawnie, mój problem polega na tym że nie wiem jak dopisać w pętli (tak mi się wydaje) wiele rekordów różniących sią nazwiskiem oraz ewentualnie przelicznikiem procentowym. Ma to tak działać: wpisujemy rodzaj obciążenia oraz kwotę podstawową, jeśli jakiś user ma zminiejszenie procentowe to przeliczamy kwotę podstawową i mnożymy przez udział procentowy wypełninony dla niego.