![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam formularz ktorego jedno z pól to imie i nazwisko własciciela chciałem ułożyć wyrażenie regularne które by sprawdzało mi poprawność wprowadzonych danych. Zakładam że w ciagu bedza same znaki alfabetyczne, poza tym ze bedzie skladal sie przynajmniej z dwoch członów oddzielonych jedną spacją. Napisałem takie wyrażenie, ale coś w nim jest nie tak bo nie przepuszcza zadnych danych :/
Są to moje pierwsze kroczki w wyrażeniach regularnych dlatego prosiłbym o pomoc z ewentualnymi komentażami. PS. Jak zapisac to wyrazenie aby sprawdzalo czy poszczegolny czlon zaczyna sie od durzej litery ? Heh juz wiem gdzie byl bład wpisalem złą zmienna w $_POST dlatego nie przepuszczalo nic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) jednak nadal prosze o ocenienie tego wyrazenia czy jest dobrze skonstruowane zeby spelnialo wrunek który opisalem wyzej Ten post edytował fido20 26.08.2004, 12:36:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:13 |