![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2012 Skąd: Hogwart Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem z SQL. Chcę pobrać coś co mam w tabelcę:
Kod . GROUPS_TABLE . A nazywa się to: Kod group_style I dodać do memberlist.php, bo w groupcp.php nie musiałem tego dodawać, ponieważ takie zapytanie istnieje, a ja nie potrafie go odpowiednio przerobić. Zapytanie:
W memberlist.php dodałem: 'GROUP_STYLE' => $group_info['group_style'], W odpowiednim pliku odpowiadającym za wyświetlanie listy użytkowników dodałem kod: Kod style="{GROUP_STYLE}" I niestety nie wyświetla efektów, a to właśnie przez zapytanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzupełnij SELECT o kolumny które chcesz wyświetlić na stronie.
są same wartości z tablicy user czyli u.*, a nie ma z g.* i ug.* Ten post edytował Tomplus 19.08.2012, 18:07:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2012 Skąd: Hogwart Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Error getting user pending information DEBUG MODE SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok 'FROM phpbb_groups g, WHERE ug.group_id = AND g.group_id = ug.group_id O' w linii 2 SELECT group_style, FROM phpbb_groups g, WHERE ug.group_id = AND g.group_id = ug.group_id ORDER BY u.username Line : 248 File : memberlist.php
Chodzi mi o tą tylko jedną linijkę. Nie wiem czy dobrze, bo SQL nie ogarniam jeszcze dokladnie. - Nie linkujcie do kursów, bo wole się uczyć w praktyce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widzę błędy masz... bo dajesz przecinki zbędne.
SQL lubi mieć czystość kodu, bez błędność to podstawa. Ty dałeś przed WHERE i przed FROM przecinki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:17 |