![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jak moge zrobić przełączany kod w panele? Tzn. mam napis "Kotek|Piesek" i chcę jak nacisne na Kotek aby pojawiło się zdjęcie kotka, a jak nacisne na 'Piesek" to żeby pojawiło się zdjęcie pieska. Podałem taki przykład. Wie ktoś jaki musze kod zastosować?
Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chodzi o PHP to odpowiednie linki np index.php?pokaz=piesek i index.php?pokaz=kotek nastepnie w index.php instrukcja warunkowa if w odwołaniu do tablicy $_GET a konkretnie elementu $_GET['pokaz']
można też to zrobić w JavaScript np z wykorzystaniem jQuery wtedy przyda się poczytać o zdarzeniach (dokładnie o zdażeniu click) i metodach show i hide -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie wolał bym ten 2 sposób, mógł byś kod podyktować? (odrazu w php jak możesz)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
? Dobrze sie czujesz ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 290 Pomógł: 48 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz, żeby ktoś napisał za Ciebie ten skrypt, to napisz w dziale "Giełda".
Przykładowy sposób rozwiązania: jQuery + zdarzenie .click(); Ten post edytował Tajgeer 19.08.2012, 12:09:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
racja @pawelek1261 po prostu nikt nie napisze za ciebie calego gotowego kodu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kod <div style=\"width:200px;\"><script> function pokazdiv(el) { for(var i=1; i<=2; i++) { if(el == i) { document.getElementById(el).style.display = \"block\";} else{document.getElementById(i).style.display = \"none\" ;}}} </script> <center><a href=\"java script:void(0);\" onclick=\"pokazdiv(\'1\');\">Następny mecz</a> | <a href=\"java script:void(0);\" onclick=\"pokazdiv(\'2\');\">Poprzedni mecz</a></center> <div id=\"1\"> treść następnego meczu<br> treść następnego meczu<br> treść następnego meczu<br> </div> <div id=\"2\" style=\"display:none;\"> treść poprzedniego meczu<br> treść poprzedniego meczu<br> treść poprzedniego meczu<br> </div> </div> Mam taki przykładowy kod, ale on nie działa. Tzn. gdy wkleiłem i włączyłem panel po kliknięciu na "Następny mecz" otwiera mi nową karte i pokazuje błąd not found i na pasku adresu taki napis(nazwastrony.pl/java script:void(0); ) Wie ktos czemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 290 Pomógł: 48 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod java script:void(0); Obrzydliwe... ![]() Zamień znaczniki z linkami np. na span. Problem z otwieraniem będzie zażegnany ![]() Ten post edytował Tajgeer 19.08.2012, 12:18:43 |
|
|
![]()
|
|
A podał byś przykład?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
o to Ci chodzi?
Kod <head> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> </head> <button>Kotek</button> <p>obrazek</p> <script> $("button").click(function () { $("p").toggle("slow"); }); </script> Możesz to trochę zmodyfikować , na własne .... |
|
|
![]()
|
|
Nie nie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mozesz to zrobic tak że po kliknieciu w kotek otwiera ci sie nowe okno z obrazkiem kotka, a gdy klikniesz w pieska to ci sie wyswietli piesek
![]() link: http://tomek.buszewski.com/2009/11/23/jquery-i-nowe-okno/ |
|
|
![]()
|
|
Nom, ale bardziej wolał bym żeby się strona nie odświeżała
|
|
|
![]()
|
|
Dołącz jQuery do nagłówka pliku HTML.
Nadaj znacznikom, które mają "Następny mecz" i "Poprzedni mecz" jakiś ID (np. "next", "prev"). Nadaj blokom odpowiedni ID (np. "next_match", "prev_match"). Obsłuż zdarzenie .click() na znacznikach (z użyciem np. metody .css() lub .fadeIn() i .fadeOut() dla bardziej "efektownych" przejść). Prościej się nie da ![]() Ten post edytował Tajgeer 20.08.2012, 10:29:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:24 |