![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 2 Dołączył: 26.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż, ten kod działa poprawnie tylko z plikami jpg, jest jakieś inne rozwiązanie działające na każdym z poniższych rozszerzeń?: png, jpg, gif, jpeg, bmp Przeszukałem wiele stron i nic nie mogłem znaleźć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
poczytaj o headerach: image/jpeg, image/png itp. i poczytaj o bibliotece GD: ImageCreateFromPng(), ImageCreateFromJpeg(), ImagePng(), ImageJpeg() itp.
pozatym w naglowku masz gif a tworzysz obraz jpg -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj widzę że wysyłasz 'Content-Type' jako typ używasz 'image/gif' czyli obraz GIF, a tworzysz obraz w formacie PNG?
Dla formatu PNG:
Dla formatu Jpeg:
Dla formatu GIF:
I tak dalej.. Ulegają zmianie:
Patrz że konwertujesz JPEG na inny typ, ponieważ wczytujesz obraz JPEG. I tyle ![]() Jak masz obrazek w innym formacie to wczytujesz każdy inną funkcją dla przykładu: imagecreatefrompng, imagecreatefromjpeg Zostałem wyprzedzony ![]() ![]() Na drugi raz zapraszam do manuala w takich sprawach! >> URL: GD and Image Functions Ten post edytował zielu001 18.08.2012, 10:08:18 -------------------- "Zło do triumfu potrzebuje tylko tego, aby dobrzy ludzie nic nie robili" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:35 |