![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebowałbym zrobić coś takiego, że jak najadę na element, to funkcja która jest za to odpowiedzialna wykona się np po sekundzie pod warunkiem, że mysz nadal znajduje się na tym elemencie. Chwilowo mam tylko, że wykonuje się od razu po najechaniu a to jest trochę za szybko bo ktoś może tylko szybko "przelecieć" po obiekcie i zdążyć myszkę zdjąć przed upływem odpowiedniego czasu z tego obiektu. Wtedy funkcja nie powinna się wykonać.
korzystam z jquery i mam tylko to:
Podałem tylko tyle gdyż oprócz tego mam i tak tylko schemat html złożony z div-ów. jak zrobić takie opóźnienie? Ten post edytował radziopoke 17.08.2012, 13:44:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz to za pomocą flagi i funkcji setTimeout i clearTimeout.
Pseudokod - nie do końca poprawny. Sam pomyśl co zmienić - to ma przedstawić jedynie idee: Kod flaga = false;
element.zdarzenieNajechania = function(){ flaga = true; opoznienie = setTimeout(function(){ if( flaga == true ){ //wykonaj } }, 3000) } element.zdarzenieZjechaniaMyszki = function(){ flaga = false; // ew. usunąć zwłokę } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki jakąś nie wpadłem na to by sprawdzić czy myszka zjechała z obiektu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 07:28 |