![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: woj. malopolskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam obiektowego MySQLi i mam pewien problem, mianowicienie nie korzystam z zadnej biblioteki tylko to co jest wbudowane w php czyli klasa mysqli, mysqli_result, mysqli_smtm itp. i klasa mysqli dziala bez zarzutu tylko jak chce wyswiwtlic rekord z bazy klasą mysqli_result to wyswietla sie mi taki blad: Fatal error: Call to a member function fetch_array() on a non-object in [url do skryptu] a przed wyswietlaniem sie tego bledu nie wyswietlalo sie nic, jakies ewentualne bledy w skladni sa raczej niemozliwe bo kopiowalem caly przyklad z manuala php tej strony: php.net/manual/pl/mysqli-result.fetch-array.php
Oto skrypt:
Moja wersja php na WebServie to 5.2.5 i mysle ze to moglo spowodowac ten blad, chociaz moze byc to cos innego jak myslicie? Nie chcialbym wracac do proceduralnego MySQL wiec bardzo prosze o pomoc :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, masz tabelę City z polami Name, CountryCode oraz ID, tak jak to jest w manualu? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
zamień jeszcze:
na
Ten post edytował darko 17.08.2012, 12:37:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: woj. malopolskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, mam taką tabelę a odnosnie tego co ty piszesz o wyswietleniu się bledu to zrobie to troche pozniej bo teraz nie jestem na kompie i napisze co wyszlo :-)
--EDIT-- Dopisałem to i wyskoczyło "Errormessage: Something is wrong in your syntax obok 'City ORDER by id LIMIT 3' w linii 1" + jeszcze ten błąd co miałem. Jak usunąłem "ORDER by id LIMIT 3" to zostało samo "Errormessage: Something is wrong in your syntax obok 'City' w linii 1 " + jeszcze ten błąd co miałem, a nazwy tabeli usuwać raczej nie wypada (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) --EDIT-- Kiedy robię to stylem proceduralnym to wywala takie błędy: Errormessage: Something is wrong in your syntax obok 'City ORDER by ID LIMIT 3' w linii 1 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in [url do skryptu] on line 18 () Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in [url do skryptu] on line 22 () Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in [url do skryptu] on line 26 () Warning: mysqli_free_result() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in [url do skryptu] on line 30 Ten post edytował kipen 17.08.2012, 17:19:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej PDO?
Nie mieszaj mysql z mysqli a jezeli używasz mysql to on pobiera parametr dodatkowy. Kiedyś uważałem że mysqli jest prostszy w użyciu ale tak nie jest, nie dla mnie wygrało PDO. Ten post edytował KotWButach 17.08.2012, 18:21:19 |
|
|
![]()
|
|
ehh... problem rozwiązany i tkwił w tym ze tabeli nie nazwałem City tylko table i jeszcze nie brałem tego w znaczniki `` (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A tutaj nie pisałem ze mam bład Errormessage: Something is wrong in your syntax obok 'table ORDER by ID LIMIT 3' w linii 1 tylko Errormessage: Something is wrong in your syntax obok 'table ORDER by ID LIMIT 3' w linii 1 zeby juz nie komplikowac sprawy ze mam inna nazwe tabeli a w tym tkwil blad (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:31 |