![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (20%)
|
Witajcie mam problem, dziś główkowałem z ajaxem:
Problem polega na tym że jak zamiast example.php dam example.htm / html działa bez problemu wczytuje noramlnie to co ma. Ale ja chce wczytać PHP, gdyż w każdym z plików mam zapisane to co <?PHP echo $main_content; ?> chce wyświetlić, jak zrobie zwykłym hrefem i zapytaniem bez ajaxa to wczytuje tą wartość: $main .= ''; Bez żadnego problemu, ale niestety w AJAXie jest ten problem że cały czas jest tylko GRAFIKA ładowania, przypomnę że jak zmieniłem na htm to ładuje ale wyświetla jako zwykły tekst więc nie działa, starałem się to ogarnaić jużp onad 2 godziny i nadal nie wiem co jest nie tak, że nie wczytuje mi phpa. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
1)zainstaluj firebug'a
2)uruchom firebug'a 3)przełącz się na konsole i wykonaj skrypt 4)odczytaj błąd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował sazian 16.08.2012, 20:30:58 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (20%)
|
GET example.php
500 Internal Server Error 312ms Dodam że przy CHMODACH nawet na 777 nie działa. Ten post edytował Potar 16.08.2012, 20:34:38 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
ok a czy możesz ten plik bans.php otworzyć normalnie nie ajaksowo ?
taki błąd jest np. jak jest źle.htaccess skonfigurowany |
|
|
|
|
|
|
|
Moge jak np. poprzez index.php?topic=example to mi otwiera ten plik normalnie, bez ajaxa ale otwiera, chciałem po prostu przejść na ajax (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam lighhtpd, bez żadnych mod_rewrite więc nie wiem co może być przyczyną, takto otwieram i działa noramlnie ale jest problem po prostu w ajax. Ten post edytował Potar 16.08.2012, 20:39:49 |
|
|
|
|
|
|
|
więc daj
Kod $('#example-placeholder').load("index.php?topic=example"); błąd jest spowodowany nieprawidłową konfiguracją serwera - przynajmniej takie odnoszę wrażenie |
|
|
|
|
|
|
|
Nie działa u mnie bo ładuje mi także całe menu i panele po bokach.
|
|
|
|
|
|
|
|
ok a jak dasz w przeglądarce samo example.php (nie jak pisałeś wcześniej index.php?topic=example) to wtedy działa ?
wygląda to naprawdę dziwnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Oddaje błąd 500.
Wyjaśnie jak działa moja strona. Index.php posiada include i topic (czyli include.php danych plików wywoływanych przez ?topic=XXX) tam jest także plik który importuje layout z danej lokalizacji. Więc przy np. ?topic=example ładuje cały layout a w layout.php mam umieszczony echo '$main.'';' , w każdym z plików które są wywoływane wygląda tak example.php
a tak wygląda zapytanie w index.php:
Krótko mówiąc, dobrze by było jakby zamiast .load było coś takiego jak .include wtedy by działało bez problemu. Testowałem: $('#example-placeholder').load("<?PHP include("example.php"); ?>"); I powiem że działa, ale wczytuje od nowa całą strona i layout.php czyli menu itp. Ten post edytował Potar 16.08.2012, 23:14:44 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 00:48 |