![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na Windowsie 98 uruchamiam serwer Krasnal 2.6 (Apache 1.3.29, php 4.3.4, MySQL 3.23.58). Tak wygląda kod, który sprawia mi problem:
Zacząłem grzebać w tym kodzie, aż za którymś odświerzeniem strony w przeglądarce celem obejrzenia wyników, zobaczyłem właściwie zupełnie nie zinterpretowany kod... Cofnąłem w edytorze wszystkie zmiany, niestety nic to nie dało. Uruchomiłem Knoppiksa i spróbowałem obejrzeć stronę spod jego Apache'a, niestety również nic to nie zmieniło. Przesłałem stronę do mojego kumpla, twierdził, że u niego wszystko działa... Oto co wyświetla się w przeglądarce (Firefox 0.9.3): Kod "; //kodowanie echo ""; echo ""; //jezyk strony echo ""; echo ""; //style echo ""; //style echo ""; //kodowanie echo ""; echo ""; // cialo strony ---------------------------------------------------------------- echo""; echo""; //if (auth($pass, $pass2, $name)) //{ //session_start(); // ob_start(); echo""; echo""; echo""; echo""; echo""; echo""; echo""; echo""; // } // else // echo "musisz sprobowac jeszcze raz"; // zamykanie tagow i strony ---------------------------------------------------- echo" "; include("main/user.php"); echo" "; include("main/logo.php"); echo" "; include("main/tree.php"); echo" "; include("main/modules.php"); echo" "; echo""; echo""; ?> Naokolo dwóch przedostatnich linijek jest dwó-kolumnowa tabelka, o czarnych obwódkach, co ciekawe, w IE (6.0) te obwódki są... zielone... mimo że nigdzie nie ustawiałem takiego koloru. O co w tym wszystkim chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli u innych chodzi a u ciebie nie znaczy że głupi krasnal nawala... użyj XAMPPa lub EasyPHP (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie w tym problem... Na EasyPHP jest dokładnie to samo, dokładnie to samo jest nawet na Apache'u na Knoppiksie uruchamianym z płyty...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam wrażenie, że problem tkwi tutaj:
echo "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"iso-8859-2\"?>"; i znak ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie linia 19 powoduje błąd spróbuj dac > zamiast >
|
|
|
![]()
|
|
Nieee, to nie może być w tym problem, na innej stronie z takim kodem, wszystko działa bez zarzutu. Zreszta problem rozwiązał się tak samo absurdalnie, jak powstał... Za którymś razem, po prostu zaczęło działać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) ... Dziwne
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Aht @ 2004-08-26 16:56:29) Nieee, to nie może być w tym problem, na innej stronie z takim kodem, wszystko działa bez zarzutu. Zreszta problem rozwiązał się tak samo absurdalnie, jak powstał... Za którymś razem, po prostu zaczęło działać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) ... Dziwne absurdem jest to co mówisz. nic nie dzieje się samo... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozatym jakie masz rozszerzenie pliku :?:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:00 |