![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zacząłem właśnie stosować ajaxa i na dzień dobry mam problem ![]() poniżej jest funkcja która działa dobrze łączy się z bazą i wyświetla tabelkę. ( w pliku wyszukaj_produkt.php jest łączenie z bazą i wypisanie tabelki )
Problem jest gdy chcę zrobić coś na tej tabelce za pomocą js.
i nie działa, js nie widzi tej tabelki w ogóle, chociaż na ekranie jest wyświetlona co robię źle, może to nie ma prawa działać? i jak to ewentualnie zrobić Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A cały kod? Bez kontekstu, to możemy sobie gdybać.
Najlepiej na jsFiddle. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie da rady na jsFiddle bo w kodzie jest php
index.php
a plik wyszukaj_produkt.php :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież o to:
$("#tabela_produkty tr").hover(function(){$(this).addClass("active");},function(){$(this).removeClass("active");}); wykona się dużo wcześniej niż załaduje się tabelka w AJAX więc nie ma się dziwić że ci to nie działa, skoro to operuje na tabeli, której jeszcze nie ma.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czyli co mam zrobić, aby takie coś działało?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No nie wiem.... może trochę pomyśleć
![]() Skoro przed pojawieniem się to zły pomysł, to moze warto wykonywać ten kod po pojawieniu się tabeli? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zacząć myśleć i zrozumieć własny kod.
Podpowiedź: jest wykonywany od góry do dołu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
dzieki...
|
|
|
![]()
|
|
erix twoja podpowiedź jest nie prawidłowa. Co z tego że od góry do dołu? Wg takiego schematu to jego kod powinien działać. A nie działa, bo AJAX wykonuje się dłużej, dlatego kod, który jest poniżej, i tak wykonuje się przed zwrotem AJAX, który jest powyżej.
@autor: daj ten kod albo w kodzie zwracanym z ajax, albo podepnij się pod zdarzenie kończące ajax -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:46 |