![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkującym w php i mam następujący problem: Otóż mam dwa menu na stronie jedno pionowe drugie poziome i kiedy dodaje "include_once" pierwsze to wszystko jest ok, natomiast kiedy dodam drugie to kopiuje mi to pierwsze. Skrypty tych dwóch menu sa niemal identyczne. Czy w tym jest problem? To pierwsze: CODE <?php // MENU $class = "mlink"; // klasa linkow menu $link[] = array("podstrony/statut", "html", "Statuty Szkół", "Statuty Szkół"); $link[] = array("podstrony/plany", "html", "Plany zajęć", "Plany zajęć"); $link[] = array("podstrony/programy", "html", "Programy", "Programy"); $link[] = array("podstrony/podreczniki", "html", "Podręczniki", "Podręczniki"); $link[] = array("podstrony/nauczyciele", "html", "Nauczyciele", "Nauczyciele"); $link[] = array("podstrony/kola", "html", "Koła zainteresownań", "Koła zainteresowań"); $link[] = array("podstrony/dokumentydopobrania", "html", "Dokumenty do pobrania", "Dokumentny do pobrania"); // skrypt skladaj±cy menu echo('<ul>'); for($i=0; $i<count($link); $i++) { echo('<li><a href="?site='.$link[$i][0].'&ext='.$link[$i][1].'" acceskey="2" title="'.$link[$i][3].'">'.$link[$i][2].'</a></li>'); } echo('</ul>'); ?> A to jest drugie: CODE <?php // MENU $class = "mlink"; // klasa linkow menu $link[] = array("podstrony/aktualnosci", "html", "Aktualności", "Aktualności"); $link[] = array("podstrony/historia", "html", "Historia", "Historia"); $link[] = array("podstrony/galeria", "html", "Galeria", "Galeria"); $link[] = array("podstrony/patron", "html", "Patroni szkół", "Patroni szkół"); $link[] = array("podstrony/kontakt", "html", "Kontak", "Kontakt"); // skrypt skladaj±cy menu for($i=0; $i<count($link); $i++) { echo('<li><a href="?site='.$link[$i][0].'&ext='.$link[$i][1].'" acceskey="2" title="'.$link[$i][3].'">'.$link[$i][2].'</a></li>'); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień $link na np. $link2 w drugim pliku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:23 |